Tarina

THE WICKED STORYLINE

- IN DETAIL


De Luca Trilogy on kolmivaiheinen tarina, joka sijoittuu pysähtyneelle 60-luvulle pääasiassa Roaring Heightsiin. Jokaista kolmesta vaiheesta vetää eri hahmo, yksi de Lucan suvun jäsenistä, ja jokainen vaihe sisältää useamman osan.

Vincent de Lucan äiti menehtyi tuberkuloosiin miehen ollessa vasta lapsi. Vincentin poliisina työskennellyt isä, Wayne de Luca, kasvatti poikaansa ankaralla kurilla ja fyysisen väkivallan avustuksella. Jokunen vuosi vaimonsa kuolemasta Wayne itse menehtyi virantoimituksessa ajauduttuaan liian lähelle Matthew Johnson -nimisen miehen rikollisjärjestöä. Vincent ei saanut koskaan tietää syytä Johnsonin ratkaisulle, mutta tajuttuaan, että Waynella oli myös jälkikasvua, rikollisjärjestö otti Vincentin huostaansa. Vincent kasvatettiin älykkääksi ja vahvaksi roistoksi, joka tosin joutui pitkään kamppailemaan henkisen kestävyytensä kanssa.

Johnsonin järjestö ei kuitenkaan toiminut yksin Roaring Heightsissa. Vincentille selvisi hyvin nopeasti, että rikollinen elämäntapa toi mukanaan virkamiesten lisäksi muitakin vihollisia, nimittäin samasta elintilasta kamppailevia saman alan toimijoita. Johnsonin pahin vihollinen oli Nicholas Corucci, eikä tämä kaihtanut keinoja saadakseen haltuunsa koko kaupungin. Järjestöjen väliset taistelut päättyivät lopulta Coruccien onnistuttua surmaamaan koko Johnsonin järjestön ydinjoukko Vincentiä lukuunottamatta.
Rikollisille teille varta vasten kasvatettu Vincent päätyi jatkamaan edeltäjiensä työtä ja perustamaan oman järjestönsä, joka jatkoi siitä, mihin Matthew Johnsonin elämäntyö jäi. Coruccit eivät kuitenkaan katsoneet tilannetta sormien läpi, vaan sota jatkui edelleen päättyen lopulta Vincentin kuolemaan.

Täysin Coruccit eivät onnistuneet Vincentiä tästä maailmasta pyyhkimään. Miehen muisto jäi elämään Vincentin ainoassa jälkeläisessä, Victor de Lucassa. Victor, jolla piti olla täysin tavallinen tulevaisuus yliopisto-opintojen tuomassa rehellisessä ammatissa, ei lopultakaan hyväksynyt isänsä kuolemaa, vaan alkoi hautoa kostoa Nicholas Coruccille ja tämän Johnny-pojalle. Yritettyään toteuttaa kostonsa isänsä hautajaispäivänä Victor oli vähällä päästä hengestään ja joutui pakenemaan useiksi vuosiksi kauas Roaring Heightsista vain palatakseen näkemään, miten Rafael Collinsin johtoon jätetty järjestö kuihtui vähitellen pois. Nuori mies ei suostunut hyväksymään tätä, eikä vähiten siitä syystä, että halusi viimein toteuttaa kostonsa ja tarvitsi siihen järjestön apua. Victor onnistui suostuttelemaan Rafaelin jakamaan johtajuuden itsensä kanssa tarkoituksenaan voittaa vähitellen muiden rikollisten luottamus pyyhkiäkseen Coruccit lopullisesti tästä maailmasta.

Halu pysyä kaidalla tiellä ja kostonhimo repivät Victoria pitkään kahtaalle nuoren miehen hautoessa kostoa Corucceille. Onnistuttuaan viimein tappamaan Nicholaksen - sillä hinnalla, että päätyi riskinottonsa vuoksi järjestön johtoasemasta rivijäseneksi - omantunnontuskat jäivät vainoamaan Victoria pitkäksi aikaa. Taistelu päättyi toistaiseksi Victorin edustaman järjestön erävoittoon, mutta rauhan jatkuvuus ja oman psyyken kestävyys olivat yhä miehen elämän suurimmat epävarmuustekijät. Tilannetta ei helpottanut tieto siitä, että kaupungista paennut Johnny Corucci oli edelleen elossa ja uhka paitsi Victorille itselleen, myös koko rikollisjärjestölle.

Aseiden vaiettua ja järjestöjen välisen sodan päätyttyä täyteen hiljaisuuteen Rafaelin johtama järjestö päätti tarttua tilaisuuteen ja yritti uutta nousua Roaring Heightsissa. Samaan aikaan Victor pyrki rakentamaan uutta luottamusta itsensä ja järjestöläisten välille lähinnä velvollisuudentunnosta. Henkilökohtaisen elämän solmujen sotkiessa Victorin päätä entisestään nuori mies jatkoi isänsä aloittamaa työtä huolimatta siitä, ettei koskaan edes halunnut olla rikollinen. Selkäänpuukottajien, juonittelun ja korruption täyttämä maailma kiskoi Victorin yhä syvemmälle sisäänsä, ja tavallinen elämä jäi etäiseksi harhakuvaksi.

Eloon jääneen Johnny Coruccin johdatettua Rafaelin ansaan ja tapettua hänet Victor nousi järjestön johtoon. Pian tämän jälkeen paljastui, että järjestön kanssa yhteistyötä tehnyt Nathan Daniels oli koko ajan käyttänyt järjestön vaikutusvaltaa hyväkseen perustaakseen oman järjestönsä, johon Johnny Corucci kuului. Victor pelastui täpärästi Danielsin suunnittelemasta ansasta ja onnistui järjestöläisten avustuksella ampumaan paitsi Danielsin itsensä, myös Johnnyn.
Victor ei kuitenkaan juuri ehtinyt tarttua toimeen nostaakseen järjestön uuteen kukoistukseen, kun hänen paras ystävänsä antoi hänet ilmi Nicholas Coruccin murhasta. Victor joutui vankilaan ja saman tien muuan vankijengin johtajan, Arpinaaman, silmätikuksi. Tappouhkausten ja -yritysten myötä Victor päätyi itse puukottamaan Arpinaamaa yrittäen tappaa miehen siinä kuitenkaan onnistumatta. Victorin lakimies, Thomas Andrews, onnistui junailemaan Victorin vapauteen, ja näin Arpinaama jengeineen jäi taakse.

Kotona asiat eivät kuitenkaan sujuneet aivan toivotulla tavalla, vaan Victor riiteli jatkuvasti vaimonsa kanssa yrittäen kuitenkin pelastaa parisuhteensa kaksikon kahden lapsen takia. Samaan aikaan kävi ilmi, että Nathan Daniels ei ollut kuollut Victorin luotiin, ainoastaan menettänyt toisen keuhkonsa. Tapettuaan Victorin appiukon Daniels hyökkäsi Victorin kotiin, jolloin miehen vaimo päätyi ampumaan rikollispomon heidän yhteisen kotinsa lattialle tämän omalla aseella.

Välittömästi ruumiin hävittämisen jälkeen Victorin palatessa kotiin häntä oli vastassa vain tyhjä talo ja kirje, jossa vaimo kertoi lähteneensä lastensa kanssa kauas Roaring Heightsista. Tämä oli Victorille järkytys, ja jätettyään jäähyväiskirjeen ja luovutettuaan omaisuutensa Andrewsille mies harkitsi hetken itsemurhaa, kunnes lopulta päätti niin ikään jättää kotikaupunkinsa ja paeta kauas pois.

Kolmas sukupolvi jatkaa de Lucan suvun tarinaa, mutta miten? Se jää nähtäväksi.


PÄIVITETTY OSAN 2.29 JÄLKEEN.