Joulun toivelista lukijoille!

Nyt, kun joulu lähestyy ja kone on ”sopivasti” hajonnut alta, ajattelin, että voisi tehdä jonkinlaista uudistusta DLT:hen uuden koneen myötä. Mikäs sen parempaa, kuin kysyä teiltä lukijoilta toiveita ja ajatuksia tarinasta tähän saakka joulutoiveiden muodossa!


Teen tähän teille pienen ”lomakkeen”, johon toivon mahdollisimman monen vastaavan. Saa vastata vain osaan kysymyksistä, tai sitten kaikkiin, ihan miten haluatte. Eli pakko ei ole vastata kaikkiin.

Tämä toimii niin, että valitsette jokaisesta numeroidusta väitteestä parhaiten ajatuksianne vastaavan (esim. 1a, 2b, 3c jne). Kysymykset ovat tarkoituksella hyvin konkreettisia ja sellaisia, joista mulla on jo ajatuksia, miten niitä voisi parantaa. Lopussa on vielä tilaa vapaamuotoisille kommenteille, toki vastatessaan saa kommentoida myös näitä numeroituja väitteitä.

Korostan vielä, että tämä ei ole äänestys ja teen asioille tarvittaessa voitavani. Sanon myös suoraan, että viime kädessä kuuntelen itseäni. Jos näen jonkun asian olevan toimiva niin, kuin sen haluan toteuttaa, tulen sen myös sillä tavalla toteuttamaan, mutta kuuntelen teitä mahdollisuuksien ja oman intuitioni sallimissa rajoissa. En missään nimessä yritä nyt sanoa, että teidän mielipiteellänne ei olisi mitään merkitystä (jos sillä ei olisi, en tekisi tätä postausta), mutta kuten sanottu, viime kädessä kuuntelen itseäni ja otan teiltä vastaan neuvoja.

Osaan kysymyksistä olen itse kommentoinut, mitä asian muuttaminen mahdollisesti tarinalle tekisi tai miten se näkyisi, joten ottakaahan nekin puolet huomioon vastatessanne. :)

K Y S Y M Y K S E T

(Kuva)tekstit

1. a) Kuvatekstit ovat valtaosin aivan liian pitkiä.
b) Kuvatekstit ovat osittain liian pitkiä.
c) Kuvatekstit ovat sopivan mittaisia.
d) Kuvatekstit ovat liian lyhyitä.

Omat kommentit; Kuvatekstit ovat paikoin hyvin pitkiä sen vuoksi, etten esimerkiksi kahden hahmon pitkän keskustelun aikana näe tarvetta sille, että täytän osan räpsimällä kuvia keskustelukumppaneista täsmälleen samoissa asennoissa, kenties hiukan eri kuvakulmista. Jossain määrin itseänikin kuitenkin häiritsee kuvatekstien venyminen, ja tällöin minun on vain pakko katkaista pitkä teksti uudella kuvalla. Kuvatekstien pätkiminen pienempiin paloihin tulisi todennäköisesti venyttämään osan kuvapituutta huomattavasti, mutta toisaalta jotkut lukijat kokevat lyhyemmät kuvatekstit helpommiksi seurata.

2. a) Kuvateksteissä voisi käyttää enemmän adjektiiveja ja muuta kuvailua.
b) Kuvatekstien kuvailun määrä on sopiva.
c) Kuvailua on liikaa.

Kuvat

3. a) Kuvien virheet, kuten pelin hahmojen clippaus (eli esimerkiksi sormien meneminen objektin läpi), häiritsee suuresti ja sen voisi muokata pois.
b) Kuvien virheet häiritsevät vähän.
c) Kuvien virheet eivät häiritse.

Omat kommentit; En juurikaan muokkaa kuvia, usein muutan vain valoisuutta, joskus harvoin jossain hyvin merkityksellisessä kuvassa saatan muokata hahmon pään läpi menevät hiussuortuvat tms. pois. Voisin tätä tehdä useamminkin, myönnetään. Rehellisiä jos ollaan, niin jos muokkaan kuvia enemmän, se tulee myös vaikuttamaan julkaisutahtiin, mutta koska pyrin alun perinkin välttämään clippingiä kuvissa, en usko kuvanmuokkauksen johtavan pitkiin viiveisiin.

Tarinan eteneminen

4. a) Tarina etenee kerronnan osalta liian nopeasti.
b) Tarina etenee sopivaan tahtiin.
c) Tarina etenee liian hitaasti.

Omat kommentit; Tunnustan, tarina eteni omastakin mielestäni nimenomaan ekoissa osissa ihan liian nopeasti! Pyydän siis kommentoimaan tässä, millaista tarinan eteneminen on Victorin sukupolven aikana ollut.

5. a) Aikahypyt ovat liian suuria ja häiritsevät.
b) Aikahypyt ovat paikoin melko suuria.
c) Aikahypyt ovat sopivia.
d) Enemmänkin aikaa voisi ohittaa aikahypyllä.

Omat kommentit; Suora lainaus yhdestä vastauskommentistani;
”Mä tosiaan kuvaan joka sukupolvessa yhden henkilön kokonaisen _elämän_ siitä paristakympistä eteenpäin, ja jos olisin Vincentikin kohdalla seurannut sen jokapäiväistä elämää sen 20 vuotta, mitä se tarinassa eli, niin tää kävisi mun mielestä melko tylsäksi. :D Lisäksi Vincentillä ei olisi ilman aikahyppyjä ollut osia sitä kahtakymmentä, vaan ehkä joku 50-60... Mä en yksinkertaisesti koe tarpeelliseksi kuvata joka osassa sitä, miten Vincent nyt laittoi ruokaa pojalleen ja välillä kävi ryöstämässä pankin ja kaikki meni niin hyvin ku aina ennenkin, toki aina välillä näitä pitääkin kuvata, mutta jos useiden vuosien ajan kaikki menee näin ni aikahyppy on mun mielestä tarpeellinen. Kyse ei myöskään ole siitä, etten keksisi mitään (mun pää pursuaa liikaakin ajatuksia), mä en vaan haluaisi ympätä yhdelle hahmolle mieletöntä määrää erilaisia sotkuja, uskon, että siinä menee jo lukijakin sekaisin.”
Mielipiteitä on kuitenkin monia, joten tässäkin olisi kiva kuulla teidän mielipiteenne!

Vapaamuotoinen kommenttikenttä; (voit kommentoida tähän vielä jotain muuta pitkästi tai lyhyesti)

Aikaa vastata tähän on viikko eli 27.12. klo 15 saakka! :)